Valkuil van Zonhoven vergt gelukkig geen blessures

De befaamde Kuil van Zonhoven was ons niet al te best gezind. Vooral bij onze juniores, waar we met z’n allen een sterke wedstrijd zagen afgeremd door valpartijen. Gelukkig zonder veel erg.

Straffe prestaties van Tibor del Grosso en Matyas Kopecky zondag in de openingsronden van de Superprestigemanche in Zonhoven. Als eerstejaars namen ze met enkele internationale toppers de wedstrijd in handen, tot ze net als Arne Baers letterlijk uit het front van de cross wegvielen. Nadien was het Yorben Lauryssen die voor ons overnam. Tot de slotronde streed hij vol mee voor podium, maar dan viel de kans daarop – en zijn leidersplaats in de Superprestige – letterlijk weg. Door een zware crash verdween hij uit de koers. Geluk bij een ongeluk: niemand van onze rennertjes liep zware blessures op.

Toch vielen er uiteindelijk nog enkele leuke uitslagen uit de bus: Pim Ronhaar (foto Photopress.be) werd in zijn eerste belofteseizoen tussen enkele leuke namen van de profs zeventiende, Arne, Tibor en Matyas finishten toch nog in de top tien van de juniorescross, en dat deden ondanks wat oponthoud en mindere benen ook Kay De Bruyckere en Niels Ceulemans bij de tweedejaarsnieuwelingen.

Uitslagen Zonhoven

Eerstejaarsnieuwelingen:
1. Thom van Herwaarden (Ned)
14. Yordi Corsus op 1’30”

Tweedejaarsnieuwelingen:
1. Aaron Dockx
7. Kay De Bruyckere op 1’20”
8. Niels Ceulemans 1’27”

Juniores: