Vier podiumplaatsen in Ethias Cross Kruibeke

Onze jonge mannen hebben het fantastisch gedaan in de Ethias Cross van Kruibeke. Kay De Bruyckere schoot de hoofdvogel af bij de tweedejaars nieuwelingen, maar ook Niels Ceulemans, Toon Heirbaut en onze junior Arne Baers mochten na hun wedstrijd op het podium.

De tweedejaarsnieuwelingen schotelden ons op het zware parcours in de Kruibeekse polders een attractieve wedstrijd voor.  Kay kleurde de eerste koershelft, samen met Kenay De Moyer. Maar bij het ingaan van de finale kwam ook een sterke Niels Ceulemans vooraan aansluiten.

Pech echter voor Niels. Door een akkefietje tussen zijn twee rivalen werd hij de kant ingeduwd. Hij beet door en kon ondanks veel pijn aan de rechterknie toch nog zijn derde plaats vasthouden. Niels verdient een pluim voor zijn doorzettingsvermogen vandaag. Kay kon uiteindelijk Kenay De Moyer afhouden en pakte de zege. Hij finishte uiteindelijk nog met 22 seconden voorsprong op zijn laatst concurrent.

In dezelfde wedstrijd moesten ook de eerstejaarsnieuwelingen opdraven. Daarin noteerden we een nieuwe podiumplaats van Toon Heirbaut. Klein van gestalte, maar alweer groots in zijn prestatie vandaag.

Bij de junioren stond geen maat op Jenthe Michiels. De Oost-Vlaming reed in de kleverige modder meer dan twee minuten weg van de verzamelde concurrentie. Arne Baers, die in de start ver werd teruggeslagen, knokte zich naar het groepje voor de dichtste ereplaatsen. In de laatste rechte lijn trok Arne aan het langste eind. Hij hield Victor Van De Putte en Mathis Avondts achter zich.

Nieuwelingen:
1. Kay De Bruyckere
2. Kenay De Moyer op 22"
3. Niels Ceulemans op 1'03"
13. Toon Heirbaut op 3'44" (derde eerstejaars)

Junioren:
1. Jenthe Michels
2. Arne Baers op 2'13"
3. Victor Van De Putte
13. Pieter Pauwels op 4'08"
DNF: Lorenzo Masciarelli

Foto's:  ©Photopress.be