Vijf zeges in één weekend!

In de zegestand wipte Lares - Doltcini dit weekend met overschot over de tien. In totaal vijf keer mochten onze jeugdrenners zaterdag en zondag de handen in de lucht steken.

Zaterdag was het voor Lares - Doltcini uitkijken naar Neerpelt, na Geraardsbergen opnieuw een mooie cross op Belgische bodem. Witse Meeussen bevestigde er bij de nieuwelingen zijn uitstekende vormpeil aan het begin van dit seizoen door tot de laatste passage van de zandbak mee te knokken voor de winst. Door een fout in dat zand moest hij uiteindelijk met de tweede plek tevreden zijn. Yente Peirens had pech in Neerpelt, waar eerstejaars Gerben Kuypers (vijfde) een dijk van een cross neerzette bij de juniores. In diezelfde categorie finishten Mees Hendrikx (na vier valpartijen) en Lloyd Sprangers respectievelijk als 12de en 24de.

Een dag later was Gieten het decor van de eerste manche van de Hansgrohe Superprestige. Een wedstrijd waarin Luke Verburg opnieuw naar de zege reed bij de nieuwelingen, zij het met de nodige tegenstand. Eerstejaarsnieuweling Salvador Alvarado werd als achtste afgevlagd. Onze juniores beleefden een moeilijke wedstrijd in Gieten: Florian Vermeersch gaf op door materiaalpech toen hij na een slechte start in zesde positie lag, Arno Debeir knokte zich in zijn derde wedstrijd van dit seizoen naar de elfde plek en Mees Hendrikx sukkelde met zijn materiaal en werd 22ste.

Daags voordien had Luke ook al de zege gepakt in eigen land in Montfoort. Niet onze enige regionale zege dit weekend, want in Kruishoutem won Anton Ferdinande zaterdag met duidelijk verschil bij de junioren en in Kasterlee pakten zondag zowel nieuweling Dante Coremans (na veel tweede plekken verdiend toe aan zijn eerste winst) en junior Gerben Kuypers de overwinning. Yente Peirens werd vijfde in Kasterlee na een offday, Yorben Lauryssen (12de in Kasterlee en 5de in Kruishoutem) pakte dit weekend twee toptienplaatsen en Arne Baers werd zaterdag als zesde afgezwaaid. Daags na zijn zege in Kruishoutem werd Anton Ferdinande negende in Kasterlee.

Foto's Gieten: Photopress.be