Vijfde plaats voor belofte Pim Ronhaar in Kortrijk

Onze eerstejaarsbelofte Pim Ronhaar heeft in Kortrijk een prima wedstrijd gereden. Lange tijd streed hij mee voor de podiumplaatsen, maar pech sloeg hem uit koers. Hij eindigde zeer verdienstelijk vijfde.

"Het ging echt heel goed", doet Pim voorbij de finish zijn verhaal. "Na drie rondjes reed ik richting tweede plaats zelfs, maar toen liep het fout in de materiaalpost. Ik schoot plots uit een diep spoor, botste met mijn hoofd op een mecanicien en kwam in de hekken terecht. Zo viel ik van plaats twee terug naar plaats zes."

Onze Nederlands talent vocht nog terug, maar meer dan een vijfde plaats zat er niet meer in.  "Jammer, want ik had vandaag zomaar op het podium kunnen eindigen. Maar ik mag dan ook weer niet te veel klagen. In het begin van het seizoen was het af en toe wat harken. Zeker na 40 minuten wedstrijd zat ik toen stikkapot. Ondertussen is de progressie zichtbaar. Ik zou nog een extra rondje kunnen doen."

Beetje bij beetje lijkt Pim aansluiting te maken met de beloftentop. Hij is in elk geval klaar om per 1 januari de overstap te maken naar het hoofdteam Pauwels Sauzen-Bingoal. "Ik denk dat ik een van de betere eerstejaarsbeloften ben, ja. Toegegeven, het geeft een kick om het jongens die drie, vier jaar ouder zijn af en toe moeilijk te maken."

Uitslag U23 Kortrijk:
1. Niels Vandeputte
2. Yentl Bekaert op 11"
3. Timo Kielich op 15"
5. Pim Ronhaar op 28"
12. Witse Meeussen op 53"

Bij de junioren hadden we met Callant-Doltcini geen renners aan de start.

Foto: ©Photopress