Viktor Vandenberghe de beste in Kasterlee

Geen jeugdwedstrijden in Kruibeke gisteren, dus trokken onze talentjes van Callant-Pauwels Sauzen vandaag naar Kasterlee. Viktor Vandenberghe zorgde voor winst bij de tweedejaars nieuwelingen, maar ook de andere prestaties worden positief geëvolueerd door ploegleider Tom De Kort

Veel interesse voor deze B-cross, begint Tom zijn verhaal. "Er zijn voorlopig weinig mogelijkheden voor de jongeren om wedstrijden te rijden. Vandaar het grote aantal deelnemers, met als gevolg dat alle categorieën werden opgesplitst. Eerstejaars en tweedejaars nieuwelingen, eerstejaars en tweedejaars junioren en zelfs de beloften werden gescheiden van de elites zonder contract. Zo werd het een lange dag", lacht hij.

Maar Tom was na afloop lovend over de prestaties van zijn poulains. "Bij de eerstejaars nieuwelingen hadden Thorben en Tibo pech met de lottrekking. Ik denk dat ze tussen plek 30 en 40 het veld indoken, maar ze slaagden er allebei nog in om (bijna) in de top tien te finishen. Zéér verdienstelijk, vind ik. De overwinning ging trouwens naar Axel Van Den Broek, die ons team per 1 januari komt versterken."

Niels en Iben derde en vierde
Bij de tweedejaars nieuwelingen pakte Viktor de zege. "Hij was ook de sterkste man in koers", zag Tom. "Hij is sowieso de verdiende winnaar. Ook Jordy deed het niet slecht. Net als Thorben en Tibo moest hij van ver terugkeren, toch niet evdident op dit zware parcours. Met zijn toptienplaats mag hij tevreden zijn."

Niels Ceulemans en Iben Rommelaere werden respectievelijk derde en vierde bij de eerstejaars junioren. "Een sterke prestatie achter Aaron Dockx, die op zijn beurt outstanding was. Maar Niels en Iben hebben het prima gedaan. Minder verging het Kay (De Bruyckere, red), die zich wat ziekjes voelde en de wedstrijd niet uitreed. Als je niet topfit bent, betaal je dat op deze zware omloop cash."

Bij de tweedejaars junioren werd Pieter Pauwels 20ste. "Een vertekend resultaat, want Pieter stond helemaal achteraan het startveld en heeft er een lange achtervolgingsrace opzitten." Lorenzo Masciarelli gaf op. "Zonde, want hij was podiumrijp", oordeelt Tom De Kort. "Hij reed een voortreffelijke eerste koershelft, maar toen hij vooraan de rol moest lossen, begon hij iets te onstuimig te koersen en dat leidde tot foutjes. Toen hij overkop ging, zat zijn wedstrijd erop."

Derde plek voor Arne Baers
Onze eerstejaars beloften Arne Baers en Yorben Lauryssen tot slot werden 3de en 9de in hun categorie. "Ze doken ergens rond 20ste positie het veld in en schoven stelselmatig op naarmate de wedstrijd vorderde. Arne knokte zich naar plaats drie, Yorben kreeg het in de finale iets moeilijker en verloor wat voeling met het groepje waar hij deel van uitmaakte, maar eindigde toch nog in de top tien. Niet vergeten dat zij net overkomen van de junioren en nog in volle aanpassingsperiode zitten. Vooral de duur van de wedstrijd speelt niet in hun voordeel. Maar dat komt goed. Ik ben vanavond met een goed gevoel huiswaarts gereden", besluit Tom.

Uitslagen Kasterlee
Nieuwelingen eerstejaars (72 dlns)
1. Axel Van Den Broek
10. Thorben Allaer op 45"
12. Tibo Vancompernolle op 54'

Nieuwelingen tweedejaars (66 dlns)
1. Viktor Vandenberghe
10. Jordy Corsus op 1'18"

Junioren eerstejaars (63 dlns)
1. Aaron Dockx
3. Niels Ceulemans op 2'08"
4. Iben Rommelaere op 2'17"
dnf: Kay De Bruyckere

Junioren tweedejaars (42 dlns)
1. Jente Michels
20. Pieter Pauwels op 3'53"
dnf: Lorenzo Masciarelli

Beloften (60 dlnrs)
1. Julian Siemons
3. Arne Baers  op 26"
9. Yorben Lauryssen op 55"

Nog voor de volledigheid: Kay De Bruyckere werd gisteren verdienstelijk tiende in een wegwedstrijd in Rijkevorsel.

Foto: ©Photopress.be