WB-debuut voor Mees, winst voor Yente en Anton

Het veldritcircus had dit weekend vooral oog voor de wereldbekermanche in Valkenburg. Terwijl Mees Hendrikx daar een niet onaardig debuut maakte voor de nationale ploeg, wonnen Yente Peirens en Anton Ferdinande in het B-circuit.

Onze Belgische juniores konden zich niet in de selectie knokken voor de openingsmanche van de Wereldbeker voor juniores in Valkenburg, Mees Hendrikx was er wel bij als lid van de Nederlandse A-ploeg. En hij hoefde niet ontevreden terug naar huis. Na een slechte start vocht hij zich op eigen tempo terug naar een achttiende plek. "De bondscoach had met het oog op het EK graag een top-16 gezien, maar ik denk niet dat dit heel slecht was", analyseerde hij niet ontevreden zijn eerste wedstrijd in het Nederlandse tricot.

In de schaduw van Valkenburg pakten we in het Belgische circuit enkele overwinningen en ereplaatsen. In Boom finishten juniores Florian Vermeersch, Arno Debeir en Gerben Kuypers zaterdag op een respectievelijke derde, vijfde en tiende plek. Diezelfde dag snelde Yente Peirens naar de zege in de nieuwelingenwedstrijd in Bredene, waarin Yorben Lauryssen derde en beste eerstejaars werd. Een dag later reed eerstejaarsjunior Anton Ferdinande in Lochristi naar zijn tweede regionale zege van het seizoen. In Eversel werd Witse Meeussen tweede, Dante Coremans derde en Arne Baers Limburgs kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. Bij onze aspiranten ten slotte won Iben Rommelaere in Roeselare (waar Pieter Pauwels vierde werd) en Joes Oosterlinck in Hermalle-sous-Huy.

Een vijfde zege viel dit weekend te noteren op Nederlandse bodem, in Harderwijk. Eerstejaars Salvador Alvarado won er bij de nieuwelingen. Luke Verburg werd zesde na een stevige valpartij.

(Foto Photopress.be)