Witse en Jetze plukken zilver op BK

Een tricolore trui hoorde helaas niet bij de buit, maar toch konden we trots terugkeren van het BK in Koksijde. Uitschieters van een sterk collectief waren de zilveren Witse Meeussen en Jetze Van Campenhout.

We wisten dat een gouden plak tot de mogelijkheden behoorde, op het BK voor juniores. Na een kanonstart van Gerben Kuypers kregen we met Witse Meeussen een tweede man in een kopgroep van drie. Na een koprol van Gerben, die Witse in de voorlaatste ronde meenam in zijn val, zat de titel er niet meer in. Wel zilver voor Witse, die in de spurt achter de rug van kampioen Jarno Bellens net sneller was dan Niels Vandeputte en een ontroostbare Gerben, die net naast het podium viel. Anton Ferdinande maakte de top vijf vol, na een sterke remonte die volgde op een povere start. Maxim Dewulf viel door een incidentje in de slotronde van plek vijf naar acht, Yente Peirens tot slot was veertiende.

Ook bij de tweedejaarsnieuwelingen startten we voortvarend, maar strandden we uiteindelijk op twee. Dante Coremans ging zoals verwacht volop de strijd aan met Thibau Nys, maar schakelde zichzelf uit voor winst met enkele valpartijen en een gedwongen fietswissel. Dante werd uiteindelijk ontgoocheld vierde. Het zilver, dat kwam er dankzij onze nieuwkomer Jetze Van Campenhout, die in 2 van de 4 ronden zelfs de snelste tijd wist neer te zetten, en zo na een oponthoud vroeg in de wedstrijd toch nog tweede kon worden. Ook Yorben Lauryssen (vijfde) kon terugblikken op een goeie wedstrijd. Arne Baers finishte als twaalfde.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen konden we zoals verwacht niet meestrijden voor winst. Pieter Pauwels finishte na een constante wedstrijd op de zesde plek, Thibau Dhooge startte matig maar toen zijn motor aansloeg kon hij nog naar de zevende plaats fietsen. Joes Oosterlinck moest forfait geven door ziekte. Morgen zondag komen nieuweling Salvador Alvarado en juniores Pim Ronhaar en Luke Verburg nog in actie op het Nederlands kampioenschap.

(Foto's Photopress.be)